Over ons

De verhuurders: Angeline en Paul

Angeline Willemse en Paul Leenders

Geschiedenis van het huisje
De geschiedenis van het huisje Tok Tok gaat terug tot de Tweede Wereldoorlog.
Na de luchtlandingen op 17 september 1944 in het kader van operatie Market Garden was Groesbeek bijna een half jaar frontgebied. Dagelijkse beschietingen vanuit het Reichswald verwoestten zo goed als alle gebouwen die in Groesbeek stonden. Na de bevrijding was het zaak weer snel de nodige woningen op te bouwen. Hiervoor werden uit het hele land vakmensen aangezocht, zo ook de schildersfamilie Van der Zee. Als woning namen ze een directiekeet mee die dienst had gedaan in de Noordoostpolder. De familie Van der Zee woonde van 1946 tot 1961 in die directiekeet.

Piet Leenders, de vader van de huidige eigenaar Paul, kon de voormalige directiekeet kopen en plaatste die achter zijn woning aan de Hoge Horst met de bedoeling daar kippen in te gaan houden. Helaas zakte het huis tijdens de bouw bij een flinke storm helemaal scheef en bovendien kelderde de eierprijs dramatisch, dus een kip heeft er in Tok Tok nooit gezeten.

Toen de kinderen van Piet de deur uitgingen ontstond het plan het kippenhok te verbouwen tot zomerhuis, dan konden de kinderen en kleinkinderen op bekende grond op vakantie komen. En zo werd het weer een woning, die met wat verbouwingen geworden is tot wat het nu is. Maar inmiddels dus wel meer dan 70 jaar oud.

De verhuurders 
De verhuurders van Tok Tok, Angeline en Paul, wonen sinds 7 juni 2009 samen op dit prachtige plekje in Groesbeek. Paul woont hier al wat langer want hij is hier geboren in een gezin van vader, moeder en 7 kinderen. Later kwam daar nog een zusje bij. Tot 1963 woonde ook nog oma bij in. Genoeg speelruimte in en om het huis en altijd kinderen in de buurt. Later is hij gaan werken als hovenier. Angeline komt oorspronkelijk uit Brabant en woont sinds 1992 in Groesbeek. Zij geniet volop van deze mooie omgeving. De schuur naast Tok Tok heeft Paul in 2014 verbouwd tot een prachtige yogastudio. Angeline is yogadocente en ayurvedisch masseur en geeft in yogastudio Zonnegroet haar wekelijkse yogalessen. Natuurlijk is het mogelijk om hiervan gebruik te maken tijdens uw vakantie.

Tarieven Beschikbaarheid Reserveren